zaterdag 28 november 2015

31 augustus 2015 - Pendelen (deel 18)

Het weer

Het is flink aan het onweren in de ochtend. Bliksem en gedonder om de tien seconden en een aanhoudende regen gedurende de hele dag.

De heenreis

Ik besluit, vanwege het weer, omdat de aanloopweg korter is, om de reis aan te vangen met de sprinter naar Amsterdam Centraal vanuit station Zandvoort aan Zee, om daar over te stappen in Haarlem op de trein naar Dordrecht zoals ik dat normaal ook gedaan zou hebben na een korte busrit.

In Haarlem weerklinkt de mededeling dat de intercity naar Dordrecht niet verder rijdt dan Den Haag HS en dat is jammer, maar niet té jammer omdat er afdoende alternatieven zijn. Mits de opgegeven seinstoring niet in Den Haag zelf rondzweeft. Dat doet deze niet, want de storing bevindt zich tussen Den Haag en Rotterdam. Het wordt weer als vanouds overstappen te Laan van NOI, met nu al een zekerheid dat de ondoenlijke overstap al gauw vervangen zal worden door een metro of een tram.

De terugreis

Het is lekker gaan regenen en er is het een en ander vertraagd. De intercity naar Den Haag haalde ik al niet omdat de bus vertraagd is (lichtjes, maar toch voldoende), dus wordt het de sprinter van zo'n 6 minuten later. Deze rijdt zelf ook vijf minuten vertraagd, maar die vertraging heeft geen invloed op de aansluiting op de intercity naar Amsterdam via Haarlem. Zowaar geschiedt het hoogst ongebruikelijke: mijn trein bestaat uit acht rijtuigen in plaats van de gebruikelijke veel te korte vier!

Resumé

SP Zandvoort aan Zee > Haarlem
IC Haarlem > Den Haag Laan van NOI
[3] Den Haag Laan van NOI > Den Haag Centraal Boven
IC Den Haag Centraal > Gouda
[6] Gouda > Gouda
[187] Gouda > Gouda
SP Gouda > Den Haag Centraal
IC Den Haag Centraal > Haarlem
SP Haarlem > Zandvoort aan Zee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten