donderdag 3 september 2015

20 augustus 2015 - Pendelen (deel 14)

Het weer

Voornamelijk heldere blauwe lucht, met een paar strepen aan wolken. Het is niet bijster fris, maar het had warmer gekund. Toch lijkt het ten opzichte van de dagen terug toch warmer te worden: 17°C.

De heenreis

De bus is in vergelijking tot andere keren best druk. Zou het te maken hebben met SAIL? Deze bus rijdt niet echt via het IJ, maar ja, als er iets naar Amsterdam gaat en het kan goedkoop, dan kun je altijd nog overstappen.

De sprinter naar Den Haag uit Haarlem is met drie minuten vertraagd en zelfs voor Den Haag Mariahoeve passeren we de trage trein.

Moeder en veeleisend zoontje lopen de hele trein door, maar 'nee doorlopen, nog steeds een vier vrije plekken' (de stoelen die tegenover elkaar staan).

De terugreis

Het wordt de sprinter naar Amsterdam ditmaal, om eens langs SAIL te gaan aanschouwen. Het werk valt ongemakkelijk op de dagen waarop de Sail-In viel en het spektakel al een tijdje onderweg is. Hoe dan ook wil ik er eens geweest zijn. Ik had ook morgen kunnen gaan, maar nu is het zo dat ik dan in Duitsland zit, dus dat schikt niet. Wat ik me wel tijdens deze rit afvraag: maakt de wijze waarop ik 'hallo' uitspreek mij in de ogen van de machinist een Vlaming? Ik krijg een 'merci è' als antwoord terwijl de rest wen standaard 'bedankt' ontvangt - in de trein naar Den Haag Laan van NOI ook al vandaag.

Het was gemoedelijk druk op SAIL. De oranje wandelroute was het meest aanlokkelijk voor de dag en zo kwam ik het merendeel van alle boten te zien.

Op Amsterdam Centraal was het nog vrij rustig, maar op één perron was het erg druk: spoor 1. De trein naar Beverwijk komt vertraagd (duister) aan en de eeuwige gouden oplossing is en blijft altijd bij kopsporen om naar achteren te lopen. Daar is de helft van de stoelen leeg en heerst er een prima rust.

De foto's moet ik nog tegoed houden. Het album heeft kuren en tot dusverre heb ik geen tijd gehad om deze te bewerken en uit te zoeken.

Resumé

[80] Zandvoort > Heemstede
IC Heemstede-Aerdenhout > Den Haag Laan van NOI (controle: 1)
SP Den Haag Laan van NOI > Den Haag Centraal (controle: 0)
IC Den Haag Centraal > Gouda (controle: )
[6] Gouda > Gouda
[6] Gouda > Gouda
SP Gouda > Amsterdam Muiderpoort (controle: 1)
SP Amsterdam Centraal > Zandvoort aan Zee (controle: 1)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten